budak baik...jangan gaduh!!

lagenda budak setan(versi manis)

By skema jagung on Thursday, September 30, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

lepas ni klau ade lagenda budak jin ke,lagenda budak dajal ke,lagenda budak hantu ke...inform saya cepat2..


sape kutuk filem melayu lepas ni saya hentam kaw2 punya..


tau tak filem melayu ni paling realistik?





dah.

nak revise 'lagenda budak setan' buat kali ke-3 hari ini.





alah...kuiz n exam final belakang kira.


hal taktik jiwang2 ni bukan perkara enteng tau tak???!!

kata-kata pedas baik untuk pendengaran

By skema jagung on Thursday, September 30, 2010

orang nak kena siku (8)

Filed Under:

takde di ajar pun dalam modul subjek AHC untuk students audiology.

tak caye sudah.

saya ni jarang sangat tidur dalam kelas.dan jarang saya tu lebih kepada tidak pernah sebenarnya.


tak caye lagi?

tak kesah pun.

tapi dah banyak sangat bagi ayat pedas kat orang.rasa kesal la pulak.rasa mcm orang gasar yang tak pernah ambik exam final sem.atau kata lain tak pernah masuk ke IPT.

so,mulai esok nak cakap benda baik2 dan manis2 aje..




hah.part ni semua nak caye dah kan?haha...



fine.saya cakap manis..




***aiseyhhhh..esok takde kelas la plak!!!!takpe..esok jumpa azri.kekeke.walaupun kejap je..=)


tadi try makan nasi ngan lauk KitKat.manis tapi tak sedap.esok tukar balik menu asal ke tomyam tomoi.baru ada selera!



kalau ade makwe2 baca ayat 'saya' ni mesti die ckp "so sweeeetttttt"...

kan?haha..

semalam

By skema jagung on Sunday, September 26, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

ramai awek2 uia yang bercadang nak join kem motivasi pelajar yang gua sebagai PIC untuk pendaftaran.tapi tu 3 minggu sebelum acara la.



pada hari kejadian.

memandangkan bas dah tunggu dekat setengah purnama dan awek2 uia yang kononnya nak join tak kunjung tiba.

gua amik langkah drastik call je.bukan susah pun.topup boleh claim.hehe..


**********

gua:helo.a****h ea??dah bangun?

awek:helo...dah2..ade ape ek?

gua:kan harini kem motivasi HEALS'.lupa ke?bas dah tunggu setengah jam dah ni.

awek:ooo..tu.aku lupa nak bgtau awal2.aku x jadi join.

gua:fucking cunt!!!! (dalam hati)



*******

uia tolong la tingkatkan quota pelajar bukan Melayu untuk masuk ke tempat ilmu yang suci ni.bak kata ahli falsafah sekularisme, manusia berubah mengikut persekitaran.mereka-mereka yang malas ni perlu dapat pengaruh untuk rajin.

hemat gua pula,persaingan tu penting.kalau diorang ni tahu bertapa payahnya untuk bersaing mesti takde jadi menda camni.

selesa sangat mendapat tempat memang jadi camni.mangsa dasar birokrasi.patut la SPM 4A2 pun boleh masuk ambil jurusan perubatan.

***************

tapi time gathering raya haritu,yang budak ramai-ramai terlambat datang sebab exam dan makanan habis tu..ramai lak tunggu makanan walhal dah pkul 11 malam.

rasanya elok tukar nama program ilmu.biar berkaitan makanan.

contohnya:

1)'kem motivasi dan mee udang'

2) majlis khatam quran dan makan besar beramai-ramai

3) kem ibadah dan roti jala kuah kari.



ni je cara yang paling bernas gua boleh pikir setakat ni.ape kata korang??

kepada budak-budak yang suka buat keputusan last minit.

By skema jagung on Sunday, September 26, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

fuck you all.

menyusahkan orang.

patut mak ko pijak ko sebelom neuron berhubung dan language development bermula.




**********


aku suka pegi motivational camp.serius.

die ajar 'think out of box' dan 'high self confidence'

aku dah tak gugup nak maki orang face too face.

dah tak sabar nak praktikkan ajaran ustaz.

terima kasih HEALS'!

hilang akal

By skema jagung on Sunday, September 19, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

pagi jumaat:
pekena bangun awal 2 jam dari biasa.sempat gua dengar bunyi orang mandi kat bilik air.ni semangat ni!

sekali gua tunggu lecturer dekat 2 jam tak kunjung tiba.
tuptap,kelas batal
boleh tahan....

boleh tahfizkan nota dulu secawan dua

sekali exam itu malam kensel jugak!

gua dah tak tahan.

bukak facebook maki2.pastu tido lame2.
hangus segala raya dan open house gua bai!



***sekali gua terlupa lecturer pagi tu melayu.ape nak marah plak kan?tapi yang afrika mali pun dah terpengaruh ngan budaya lasminit ni apecer???

sejurus kemudia kesimpulan muncul kat idea."orang 'Bumiputra' ni kuat juga mempengaruhi bangsa 'Foreigner' ni".bhahaha...

contohilah peniaga bangla berhari raya

By skema jagung on Tuesday, September 14, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:

ini gambar di ambil pada hari raya ke-3.time ni aku baru bercadang nak g beli braces untuk adik aku.kedai member2 gak.melayu islam bersaudara.

waktu ni kedai kopi Hai Peng dah buka pada jam 6.30am waktu biasa.carwash Smart Cyclone dah start niaga pukul 9.SevenEleven tak tutup-tutup dari raya pertama.






kalau semua kakitangan Pejabat Hasil,Kementerian Perdagangan,Kastam dan Persatuan Peniaga Bumiputera buat standart cuti mcm ni,rasanya 2 3 tahun lagi ringgit Malaysia boleh sama harga dengan pound sterling.masa tu sape bukak bundle boleh pakai Jaguar sebijik sorang.



betul tak?

raya di malaysia

By skema jagung on Monday, September 13, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

disini berfacebook,

tak kesah sembahyang raya masbuk,

semua golongan tak kira usia,

semua menyambut dengan bergembira,

tanda kemenangan dari nafsu serakah pengaruh setan,

berutus salam mengucap selamat,

tag gambar kad raya tanda beringat,

semoga tidak putus hubungan,

semoga tidak putus kawan,

semoga mendapat restu tuhan.



disana,
rakyat gilakan cinta manusia,

log in facebook di pagi syawal,

"baby boy bucuk,dah mandi belom?"

"baby girl cyg,dah mandi dah.i miss you"

"baby boy,miss you too,dtg raya rumah i taw"

"baik cyg.i love you"






serupa PALAT!

itu hari aku hampir kebaboommmm!

By skema jagung on Wednesday, September 08, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

dalam 2 3 hari lepas.banyak gua dengar sahabat2 handai dah bergerak beransur menjauhkan diri dari tempat belajar masing2.kecuali seorang sahabat yg aku kenalkan pada kalian sebagai 'syak' atau ejaan masa sekolah dulu 'shark'.tampak ganas kan SHARK?sebab tu dah tukar ejaan namanya pada SYAK sbb semua orang syak sebaliknya.alkisahnya die ni je aku dapati masih lg bersembang pasal belajar nun jauh diperantauan;austraulia.nak buat camne kan?tiket bas Tong Aik takde dijual di austraulia.ape2 pun selamat beraya la syakir.


berbalik kepada pulang beraya.aku risau betul pasal trend budak2 balik beraya ngan motor.kalau setakat dari kuantan nak balik kemaman macam okey lagi.jaraknya hanyalah sebatang rokok nusantara hijau.ni dari perlis nak ke kelantan.dari johor nak ke kedah.dari melaka ke palembang.singapura nak ke sabah.jauh tu bai.jauh!


kadar kemalangan jalanraya malaysia tahun ni masih belum aku kaji lagi.tapi kalau setakat statistik kemalangan jalanraya kediaman IM2 memang aku yang buat.kalau dikira guna sifir moden,hampir setiap kemalangan yang berlaku adalah melibatkan mat motor,pemboncengnya, mat rempit(cuba bezakan mat rempit dan mat motor oky),beberapa ekor kucing baka malaya dan tayar2 kenseraan yang bersepah tepi jalan. sekitar kawasan IM.kecuali ituhari budak2 sains bio yang kemalangan kereta.tapi rare la eksiden kereta ni.


aku pun,dalam 2 3 hari lepas hampir juga kebaboom ni.gara2 berbuka puasa di luar pada waktu malam dan memakai pakaian serba hitam termasuk selipar baruku yg juga berwarna hitam dan kelabu.itu petang bro ikuan dan kojoe yakni sahabat aku di rumah pancing aku berbuka puasa di luar.tambahan pula pancing nak berbuka kat tempat aku.tambah sket lagi ikuan pancing aku ngan zine baru rilis.macam xleh lepas.tanpa kesedaran keselamatan jalanraya aku keluar sambil pakai pakaian serba hitam ala2 johnny rotten.


di tengah jalan,suasana dah semaki gelap.standart area kemaman dungun ni waktu berbuka dah gelap dah.tak macam sabah dan sarawak.benua lain tidak pasti pula mcm mane.disebabkan suasana gelap ditambah dengan pakaian gelap dan kuda lembab ku yang juga kebetulan berwarna gelap,pemandu kelisa yang juga wanita berhati gelap tu hampir raba bontot kuda gua.


semacam panik juga rasanya.

rasanya tak perlu aku tulis kesimpulan kan?kalau tak paham lepas raya beli baju putih sama seluar hijau.pegi sekolah jumpa pengetua dan daftar.kemudian masuk ke kelas dan tanya cikgu bahasa melayu ape itu 'ayat tersirat'.

Sponsors


I made this widget at MyFlashFetish.com.

mari beli mee bandung

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG