budak baik...jangan gaduh!!

nazirahkamil.blogspot.com-rock parang era moden

By skema jagung on Wednesday, December 29, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:

walaupun berkaca mata di tempat seperti hutan rekriasi tu wajar sangat,tapi nazirah rock 'parang' bertanggungjawab atas kewujudan gambar ni dalam menda mengarut ni.


malas nak tunjuk lebih-lebih.tapi spec oakley frogskin tu gua tak pinjam.gua dapat hadiah.sape bg rahsia.


tapi kalau menang duit tu gua nok bahagian gua sikit.paling kurang pun dapat gadis marghribi RM14k.

semangkuk mee sup dan basikal racing

By skema jagung on Wednesday, December 22, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

harga petrol naik

harga gula naik.

harga teh tarik naik.

harga mee sup naik.

badan makcik kafe naik.

mestila.

buat teh segelas pakai 1kg gula.

mee sup pakai petrol.

sebagai seorang yang penyabar,gua tetap tabah.

tapi si 'tomato yang menyanyi' maintain je body.

se-maintain harga mee sup.

tak suka makan riba gamaknya.


*gua nak beli basikal pegi kelas.sape nak jual basikal racing?harga dalam 83.3333 kali ganda harga makan mee sup gua angkat.

notis-harga mee sup=RM4.80 semangkuk.

**gua dah paham nape ade ketas A4 tulis boikot banyak kali diedarkan kat pintu depan bilik.harga kertas tak naik.kan?

gambar adik gua masa tingkatan 4.

By skema jagung on Tuesday, December 21, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:


adik gua yang kiri skali.die dah ade pakwe.jangan nak suka suki usaha.

kalau nak usha pun kena rock macam zie avi baru layak.

ingat gua main-main ke?

gua serius ni bai.ingat budak punk macam adik gua tak minat ke zie avi??!!hah??!!

magnet dan induced current vol.2

By skema jagung on Thursday, December 16, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:



gua dah study lebih.

dah jumpa penyelesaian untuk masalah wiring,kunci dan starter.

mulai esok gua akan berjimat cermat dan mula kumpul duit untuk ni.




harap-harap gua x miscalculated bajet bulan ni.







***klau doc. zhafri tak citer macam-macam time kelas td,gua tak terfikir lak menda ni.haha!

catitan hari pertama di taman syurga

By skema jagung on Monday, December 13, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

pagi itu,gua bangun awal dari biasa.rajin juga gua pada hari itu..."hari taiko kepada segala rajin gamaknya",desus gua dalam hati selepas baca doa bangkit dari tidur.

dan bukan senang untuk belia harapan mcm gua baca doa bangkit dari tido.kerana setiap kali bangun dari tido,gua sudah terlambat.bila terlambat,gua akan lebih kepada "alamak!" berbanding "bismilahirrahmanirrahim........"

tapi hari ni gua bangun awal.siap sempat download supernatural episod 11 dan siap tengok lagi.masuk je waktu subuh gua boleh kejut roomate gua, Aminuddin lagi.macam tu punya awal kalau nak bayang.gua bet kalau mak gua tau gua bangun awal camtu,mau rasa mint+menthol dalam perut.

dan sebagai seorang pelajar IPT yang tipikal,gua memulakan aktiviti mandi seawal subuh hari.gua pun bangga dengan prestasi gua hari itu. "ini mesti hari gua paling cermerlang"-gua kate dalam hati sambil pakai minyak rambut selepas mandi.dan hari itu gua sempat juga mengenakan minyak rambut.sesuatu yang gua sendiri tak jangka.

sambil menunggang honda 'siti' ke kampus,gua tersenyum girang.hehehe...macho gile hari ni..

****

sekali pagi tu department gua buat test english yang tahap sukar bagi manusia berlidah Melayu 'pure' mcm gua.saudara Pacak yakni senior gua menjawab sambil baca mantera.bahasa ape gua tak pasti.bunyi halus-halus.Iqbal Hanafi Zulkifli yakni classmate merangkap roomate gua jugak menjawab sambil mencarut dalam bahasa melayu.

rasa mcm nak tulis 'B#&!' je kat paper SFS.

gua balik pecut laju-laju,mencarut,tulis blog,terus tido..demmit my first day.harap esok takde test tulisan jawi.

tips untuk budak malas

By skema jagung on Saturday, December 11, 2010

orang nak kena siku (5)

Filed Under:

berenti belajar.

mintak kerja dekat 7-eleven.

takpun stesyen minyak petronas atau ape-ape stesyen minyak.

yang ade bakat menyanyi bleh apply Akedemi Fantasia musim baru.

yang berbakat ambik gambar bleh masuk pertandingan fotografi Kementerian Pelancongan.

yang ade bakat berlakon bleh masuk 'pentas anak wayang'

yang ade bakat bergambar bleh pegi mati ngan gambar.



***

dah sakit hati baca status fesbuk budak malas balik hostel.hostel pun taman syurga ape?

25 random skema thing

By skema jagung on Saturday, December 11, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

jawapan untuk cik Ney The Humming Bird.my classmate kat kuantan..katanya kalau rajin ,jawab.disebabkan azam tahun baru hijrah ni gua dah nekad taknak jadi pemalas,so gua jawab dengan penuh bersungguh-sungguh.

1.azam tahun baru taknak jadi pemalas.kali ni serius.

2.pernah bercita-cita nak jadi penulis.tendang-sepak semua bio pastu masuk Aswara.tapi masih waras.

3.percaya kepada cinta selepas perkahwinan.ni serius.jangan main-main.

4.selalu lepak dekat audio classroom dgn department of Audiology n Speech Language Pathology.

5.tak bnyak cakap.

6.memiliki pakaian yang kebanyakkannya bewarna hitam dan putih.

7.benci pakaian berwarna terang.

8.suka baca buku.cuti 1 bulan gua baca 3 bijik buku.tu tak termasuk kitab al-Quran.

9.masalahnya malas gile baca buku berkaitan audio.tak minat...

10. kurang membaca komik.lagi2 yang lukis pakai kaki (cincai)

11.suka barang klasik.

12.tuan kepada Nissan Sunny B11 (1984).

13.juga tuan kepada Piagio VBC Super 150 (1974).

14.sangat meminati 4WD.rock gile!

15.juga suka mengumpul barangan 'rare' dan classic.

16.tapi tak suka tunjuk-tunjuk kat orang.sangat rendah diri.

17.jenis selalu hilang henset.careless gile.beli je hilang.

18.minat cerita supernatural.

19.cerita supernatural tu ,dean winchester pakai Chevvy Impala (1967).idaman tu!

20.jenis kuat membantah.tapi bantah dalam diam.

21.tak up-to-date pasal gadget-gadget moden ni.tapi boleh la sket-sket...

22.melantak tak kira masa.dan tak memilih.

23.benda yang membuatkan gua tenang setenangnya ; pokok berwarna hijau.

24.pernah menjadikan berkebun sebagai hobi.tapi duk hostel nak tanam ape?teratai?

25.suka kucing.pernah ade 12 ekor kucing.tapi dah bagi kat orang.now ade 3 ekor je.





**menjawab soalan tak?rajin tak???kehkehkeh...

up-to-date

By skema jagung on Monday, December 06, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:

gua kini berada di Ipoh perak.
berehat sambil makan goreng pisang bersama brader Ipoh Metallerz Millitant.
budak2 ipoh yang nak autograph gua boleh datang jumpe gua kat bandar sunway ipoh esok.
bawak CD skali kalau taknak gua sign atas baju.
esok result nak kuar jangan lupe cek.
dan jangan tanya result gua camne.
****
lahanat bajet artis.

pengurusan masa

By skema jagung on Thursday, December 02, 2010

orang nak kena siku (7)

Filed Under:

pagi semalam,gua ade hantar mama gua pergi servis kereta korea die.tapi cerita ni memang takde kaitan langsung dengan kereta korea ataupun kereta mama gua.

tapi berkaitan dengan korea,gua masih lagi mendokan keselamatan SNSD di sane.risau jugak kalau-kalau betis Sunny kena serpihan bom.calar la.macam mane die nak cari makan??benda ni korea utara dan korea selatan kena ambik kira.bukan main serang je.ingat ni gaduh samseng kampung ke?matang la sikit.

berbalik kepada masa,

masa ondewey balik dari tempat servis tu,gua lalu la di sebuah kawasan perumahan yang memang otai di area Kg.Baru,Kg.Gelugor dan Kg.Telaga Papan.Taman Surau Biru.memandangkan taman ni memang otai,gua terpaksa perlahankan kenderaan untuk menghormati lubang-lubang di sekitar jalan raya.

dalam gua tengah practice mencilok,gua terpandang sebuah kancil putih.kancil ni bukan kancil biasa-biasa.sape tembak kancil ni memang bengap.sebab kancil ni sebuah kereta.dan kehebatan kancil ni adalah sebab kancil ni member gua punye,Mohd Radzi bin Ramdzan.dah bertahun tak jumpa gua masih ingat keadaan kancil putih berplet terengganu tu.

"ingatkan skill memandu je power,skill mengingat pun bleh tahan lagi"-puji diri sendiri gua dalam hati.

gua pun berhenti la kenderaan pacuan 4 roda milik ayah gua dan bertemu muka dengan sahabat gua tu.muka still maintain innocent.jangut pendek.

"dah sah bukan geng tabligh"- desus gua dalam hati.sebab dia pilot.geng tabligh dan pilot ni bukan kategori yang same.dan ketidaksamaan tu membuatkan gua malas nak tegur.so,gua sembang la sikit-sikit dengan die pasal dah bertahun tak jumpe.last jumpe pun masa main futsal lepas SPM dulu.mase tu gua baru belajar buat layout Myspace.


tiba-tiba tersentuh bab belajar.

ah sudah.....gua belajar bukan tinggi pun.nak kate cermerlang,jauh sekali.

"mu blajor mende leni?"

"audiology"-jawab gua ringkas campur malas..

lagipun kos audio ni bukan first choice gua mase interview dulu.dan juga disebabkan gua dah tau die blajar nak jadi pilot,gua malas nak tanya balik.so gua tnya soalan lain.

"mu bila abis blajar?"

"lambat lagi.aku ade 11 jam lagi"-jawab beliau dengan muka biasa-biasa.




***


bangangnye gua tak tau yang 11jam tu lagi lama dari 3tahun stengah.

matematik kuno mane gua belajar ni?






***

kemudian die menerangkan keadaan cuaca yang tak menentu menyebabkan flight terpaksa delay.

mane gua tau.gua bukan naik flight hari -hari pegi kelas.time gua nak naik okey jek?

aku,isteri dan ...(dot dot dot)

By skema jagung on Tuesday, November 30, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:

subuh.dalam pukul 6.00pagi.

"abang,bagun la..smayang subuh..nak pegi kerja lagi.abang kan audiologist terkenal di tanah air",kejut isteri gua dengan manja.gua bingkas bangun.ya tuhan!ni tahun 2020 dah!macam mane smalam rasanya baru tahun 2010.

ah,apepun,isteri dah kejut.mesti la gua kena bangun.tak jantan la kalau isteri kejut bangun subuh tapi tak bangun.baik gua jadi pompuan.buleh ambik 'offday' sebulan skali.

selesai mandi ,gua cari isteri gua.tak jumpe la pulak dalam bilik.hiss..ni mesti kes nak monteng subuh berjemaah dengan gua ni.takpela.nak buat macam mane.gua laju je sambar henset gua yang paling modern kat alam semesta,terus mesej bini gua ajak masuk bilik sembahyang subuh.tak sampai seminit kemudia masuk la bini gua sambil pegang henfon dan tunduk malu.

''ciss..henfon bawak bukan main.subuh jemaah payah" , sound gua dalam hati sambil betulkan kopiah.

kopiah ni bukan sebarang kopiah.ayah mertua gua yang juga seorang bisnesman syarikat ternakan arnab hadiahkan semperna pembukaan klinik baru gua kat brunie.islamik sungguh bapa mertua gua.kopiah ni bapa mertua gua beli kat turkey masa die ade lawatan team Tupperware ke turkey sambil berniaga masa beliau baru lepas SPM dulu.

selesai solat subuh,gua dan bini gua pekena sarapan.dari tingkat 3 yang meletakkan bilik solat gua,dah nampak lauk pauk atas meja.banyak gile isteri gua masak subuh-subuh hari ni.gua pun konfius ni sarapan ke makan tengahari ni.siap gulai nanas fevret gua pun ade.tak ketinggalan lebihan kway teow semalam pun turut dihidangkan.yang lain-lain termasuklah roti high fibre,susu rendah lemak,mentega 'less cholestrol',buah-buahan dan ulam-ulaman tempatan.mewah dan berkhasiat.

"membazir amalan syaitan"-perlahan gua bisikkan kat telinga bini gua.tersipu-sipu die kejap.

alah,orang perempuan.memang begitu bab nak bermewah.rumah ni pun bukan ramai orang.ade gua,bini gua yang comel dan 13 orang anak yatim yang kitorang sepakat nak jaga.bukan ape.kemewahan ni bukan milik gua seorang walaupun gua je yang kerja siang malam.semua ni milik Allah.

hampir selesai makan sarapan,anak-anak angkat gua turun.dengan tak mandi dan selekeh,datang di meja makan dan cuba mencapai pinggan.belum sempat mereka mencapai senduk kuah kari unta ternakan dari ladang milik usahawan tempatan,gua melenting dulu.

"dah-dah!!pegi naik mandi!selebet nak mengadap rezeki.ni ntah subuh smayang tak ni.naik dan bersiap macam nak pegi funfair baru turun makan!"-jerkah gua tegas tetapi penuh kasih sayang dan prihatin.

anak-anak angkat gua dengan muka paling selebet naik balik ke tingkat 7 rumah gua menuju ke bilik masing-masing.tapi, Saodah/17/F berlalu dengan muka selebet,tapi tetap cute.gua pandang ke syiling dan mengucap banyak kali.Ya tuhan,berilah aku kekuatan untuk mengawal nafsu serakah.

bini gua masih setia teman gua makan.sekali sekala dia suap air fresh oren ke mulut gua.selepas selesai melahap selera,gua berjalan ke muka pintu mahligai.cahaya mentari nyata bersinar ceria bagai ada keuntungan besar yang bakal gua kaut hari ini.selesai isteri gua memakaikan stokin dan kasut,gua berjalan ke kereta hybrid buatan Italy yang baru gua beli 2 hari lepas.ade sedikit kesan calar.gua gosok guna ibu jari sambil jeling pada pemandu gua 'pak meon'.

sah pakcik ni bawak kereta gua ambik awek die keje nurse kat hospital berhampiran klinik gua.kat tempat tu berdebu.tengok kesan debu dan kesan calar pun gua boleh cam menda ni.

dari jauh bini gua sound "lepas abis kerje saya amik abang tau!!saya bawak motor vintage abang!!kita pegi main snooker!!"

gua senyum sinis.bahagianya hidup gua sekarang ;)














mungkin akan bersambung........

magnet dan induced current

By skema jagung on Saturday, November 27, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:


ni hobi baru gua sekarang selain berfesbuk dan tengok kasih kirana.

jangan kate gua tak faham.gua ni bekas pelajar tebaik subjek kemahiran hidup malaysia tau tak!

tak caye?nak try induced current?!!


*litar untuk anak angkat sulung gua.Honda ex5 dah turun darjat njadi nombor dua.naza GTR derhaka gua sumpah jadi nissan sunny*

badan dan besi berani-2

By skema jagung on Sunday, November 21, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:





hypothesis yang gua buat tepat dah.

badan gua memang ade besi berani.

skarang duk buat hal melekat kat benda ni plak.


menda ni besi.

gua plak melekat kat benda ni.





*****

disebabkan besi yang agak 'otai' ,magnet gua halang dari bawak pegi uia nanti.

besi ni juga menyebabkan gua hilang half dari akaun ASB.shittt!!

gua beli pkai duit sndri neh.gua bukan anakmanja mcm Slipknot.gua garang mcm Justin Bierber!!

badan dan besi berani.

By skema jagung on Tuesday, November 16, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

akhir-akhir ni,gua diserang sakit belakang yang 'ringan-ringan'..terbaring atas tilam spring.tak berdaya nak bangun.

ringan tu maknanya boleh makan nasi,tambah 2 hingga 3 kali tapi tak mampu nak basuh pinggan dan bancuh sunquick sendiri.pedih.apekan lagi nak tekan butang off PC.aduhh..payah2..

hanya PC dan kerusi beroda 4 je tau ape gua rasa sekarang.

nak kate insiden dari pulang beraya menunggang honda 'siti',peristiwa tu dah 2 hari berlalu.member gua yang balik sekali aritu siap main bola lagi petang-petang.dengar citer esok siap nak pergi sembahyang raya.

rasanya,bila dikira-kira tahap kekerasan dan kemantapan body,badan gua ni ade besi berani.mungkin.sebab kat hostel,tilam takde spring.gua laju je bangun pagi.siap bersugi dan mandi harus lagi.sekarang kemain lagi payah.

skarang gua masih melekat pada tilam.maaf kalau tak dapat datang jalan beraya.kalau ade daging korban jangan lupe hantar kat rumah gua sikit.

***



gua harap ade awek ade badan besi.boleh lekat-lekat.baru tak bosan cuti.

time to smach the pause botton

By skema jagung on Saturday, November 13, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

mulai esok hari,aku berjanji takkan malas baca buku.

dan mulai esok,aku akan memulakan perjalanan 1jam,

berbekalkan Honda City dari ma dan abah gua,

untuk pulang ke rumah.

dan bercuti macam pelajar-pelajar lain buat.











***
cis 1 jam je pun.

cis cis cis!honda ex5 je pun!

hobi baru

By skema jagung on Wednesday, November 10, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:


kahkah..

gua bace manga

blade of immortal.
baru mcm lelaki sejati

sape brani sound gua tak matang gua kerat kaki mcm Manji buat.

oh Manji tu watak utama.

gua ingat miley cyrus datang uia

By skema jagung on Sunday, November 07, 2010

orang nak kena siku (12)

Filed Under:

rupanya budak-budak pompuan datang nak exam.

hampeh.

hati hancur.

patut la nampak die pakai tudung.

tapi dengan siap skinny bagai.mati-mati gua ingat die rockstar.

harap-harap berjaya la dalam exam.










**

lepas ni gua nak try pkai gaya johnny rotten pegi exam.ranggi dan tak educated.kalau markah rendah takde orang nak kondem.




lagipun mcm ni baru real rockstar.

suatu pagi di dewan peperiksaan

By skema jagung on Thursday, November 04, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

budak-budak berkumpul mcm tengok funfair

bercakap meraban..gelak huhahuha...

'nerve sistem....blood transport..bone histologi...backbone...'



tak cukup siap ade nak ajak bertekak...





'wadeeff man...nerve is..pungpangpungpang....'



*



gua bet 5 tahun dari skarang British akan kembali menjajah Malaysia.masa tu gua agak yang keje baiki basikal pun dah tak reti cakap melayu.

akhibat banyak baca buku

By skema jagung on Wednesday, November 03, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

roomate gua ade sekor ataupun layak dah dipanggil seorang.

kuat baca buku.

cakap letup.

berwawasan.

ade awek.




sembang pasal anatomy pung pang pung pang non stop mcm cik nab gossip.

7 malam dah gua dengar pasal anatomy..

suatu malam,

lepas sembang pasal hypovolemic shock,
bantai tanya gua....

"tulang belakang org panggil ape ek???"













********************

gua dah pesan,time nak exam jgn baca buku.biar fail janji tak gile.

this is the right time

By skema jagung on Monday, November 01, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

push the trigger button...




then i need a long rest...

very long rest....

only me and my new baby girl...

lagu jiwa

By skema jagung on Tuesday, October 26, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

lately rasa nak nyanyi lagu 'bila aku sudah tiada' by hujan.

ah,hujan tu pun macam benda yang datang dan pergi.


layan jela..

bilaa..aku sudah tiadaa~

teori

By skema jagung on Sunday, October 24, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

lepas kelas basic linguistic:

bukak myspace.

bukak fesbuk

bukak belog

mesej awek2

bukak skype

bukak gtalk

bukak baju,tukar bju tido

pasang lagu scream core melayu

****************************************************















awek yang rock memang dah pupus.

arghhh...semua ngaku "wE rOwks" tanpa tau ape tu attitute rock sebenar..



huh.budak2 muda zaman skarang memang dasar ngisap dadah.

what to do in case of spec patah

By skema jagung on Monday, October 18, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:


ape cer kalau dah hujung-hujung sem spec patah?
loan dah nazak.
ade tanggungan sekor lagi kat rumah.
yang bawak datang belajar ni sekian.

tu belum masuk bab makanan mahal jadah.

so,kena la ade penyelesaian.

cara gua?



kasi pita sefolan kat tepi.biar lekat-lekat gitu je.save ongkos.style ke pengelihatan penting?haaa~~









tapi seiring dengan imej cool,gua pakai la mende jadah ni.sekurang-kurangnya pandagan lebih jelas.walaupun mata turn jadi grey.kahkahakah..







ataupun korang boleh bagi je RM2++ kat kedai spec suruh die siapkan benda baru camni.




+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

celaka!hilang 2 rat gua!

minggu depan nak exam

By skema jagung on Sunday, October 17, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

tapi minggu ni kelas pack jadah haram.

cadangan gua:

ambik semua lecturer dari luar negara.













paham?
x paham?
lantak lu la!!

haiwan ternakan bilik

By skema jagung on Thursday, October 14, 2010

orang nak kena siku (8)

Filed Under:

"selamat malam.aku doakan hang mimpi Fadhil",ucap Muhammad Safwan b. Abd Rahman sambil peluk bantal menuju ke kompartment Iqbal.

gua terus minum tongkat ali 5 in 1 dua teguk sambil baca nota anatomi.

boleh hilang ingatan klau lepas study termimpi pasal die.


ni Fadhil.
20/male/its complicated
makanan kegemaran:maki hamun.
minat wanita melayu terakhir.
bertudung litup dan belajar diet di kuliyyah of allied health sciences.
sangat "funky" dan "trendy".

sori takde gambar die terjaga.sebab most of time die tido.


oh ade2!ni bergambar dengan secred admire die.
namanya Aida
20/female/engaged
currently study dietetic n nutrition science kat IIUM kuantan.
gambar ketika berbincang hal periuk dan rumahtangga di gerai IDEEN semasa festival IKOD.



***pic credit to abg kacak zaim.

suatu petang bersama ex-SMKA di auditorium

By skema jagung on Monday, October 11, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

petang tu macam petang-petang biasa.
redup-redup hangat..jalan ke KOS lengang.takde traffic jam.takde kereta.takde motor.bas je ade...lepastu ade sorang makwe nama amirah jalan kaki sorang-sorang ke KOS.rasanya kena tinggal bas.gua apelagi.pekena gelak sakan.kahkahkahkah..tapi dalam hati je =)

makwe tak makwe sangat la.gua tak kenan pun.mcam lari banyak dari ciri-ciri makwe idaman gua.gua nak yang rambut perang,mata biru,kaki panjang,pakai jubah pastu kasi topup purdah sket.

nak best lagi,yang pharinx kecik.suara merdu.pehh..tadarus al-Baqarah sebelum gua tido boleh lena.tu la ciri-ciri idaman gua.

so,makwe tadi..nak tumpang pun takleh.gua pikul ini satu-satunya makwe lelaki kos gua.namanya Iqbal.20/male/married.sape nak ngorat takleh.bukan tak bagi.tapi die dah kawin.okey cerita pasal makwe.

lagi pun gua bawak motor.bukan lori.macam budak Optometri bilik sebelah.bawak lori.cap Perodua.plat Terengganu.warna putih.plat 2 nombor.boleh la nak isi 7 orang pun.
****************************************************************

petang tu jugak ustaz razak AKA mr.cool masuk lambat sikit macam biasa.duduk.cakap 2 3 patah ayat inggeris yang pelat melayu deutro.

AGhhHHH...assigment dalam kelas lagi.masuk ni dah 3 kali die bagi.gua bukan tak suka die bagi assignment dalam kelas.tapi otak gua petang2 ni lebih menjurus kepada aktiviti tidur dan bersenam.

tuptapblablehhhhhhbluekkpang tung tang...

habis gua sebagai student yang kemas dan skema salin soalan dengan tenang je.

lepas sali gua baca tajuk............pehhh!!

****************************************************************


terus gua merayau cari hantu-hantu ex-SMKA kasi perhangatkan balik kisah-kisah nabi kat gua.banyak sangat belajar neuron sampai boleh lupa kisah nabi..

lupa pun sikit-sikit je.jangan risau.lepas cerita sikit gua ingat balik smpai habis.


masih layak bergelar suami lagi =)














***lepas ni gua nak beli buku hadis-hadis dan kisah rasul.nak baca sebelum tido sementara dapat makwe bacakan surah al-Baqarah sebelum tido.

mencari secawan cendawan goreng di Gerai Amin

By skema jagung on Monday, October 11, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

sumpah payah cari duit extra dengan cara perniagaan.

modal,untung,belian,jualan,kos overhead....bla3..


demi classic modern living yg aku idamkan...

kental minda juga la teruskan..

harap-harap lepas ni dapat la beli Cherokee Classic brtish editon..kekeke..

lpas tu sambar piagio p150x sbijik..

rumah kayu 2 tingkat sedas.

pehh..

tapi setakat bercendawan tak dapat la semua tu...




so lepas ni belajar audio betul-betul,

grad cepat-cepat,

lepas tu lepak dalam bilik kalis bunyi ber'ekon' saampai lebam.

no worries.

lepas 2 tahun bersedia la abg2,akak2 manis sekalian dengan baju melayu dan kebaya.
kita makan nasi minyak kat laman rumah aku ramai2 okey???



pehh~~


































bercakap pasal kawin..lupa lak smalam tarikh ngam nak mulakan langkah pertama mencari jodoh..sumer salah IKOD!!

lambat lagi la nak tunggu 11/11/11...**sighhhh~













2 tahun selepas grad tunggu la kad kawin aku smpai k?

berita gempak!

By skema jagung on Friday, October 08, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

Gerai Amin akan dibuka semperna IKOD.

menu:

1)keropok lekor made in Terngganu.pure oky?

2)cendawan goreng lemak berkrim.tapi tanpa kolestrol.badan sihat exam score.

3)roti 'rock n roll'...bersalut tepung dengan inti terbaik di kosmos.try dulu.




harga kita boleh runding.tapi perut lapar kasi isi dulu.oky?



kenapa gerai AMIN???

sebab AMINUDDIN tu roomate aku.pemberi inspirasi.dan tukang tutup lampu waktu tido.







tu je..tak lebih.sekian.





*******************************************************************


sape tak datang beli takmau kawan dah!

dear my love~~

By skema jagung on Thursday, October 07, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:

kerajaan nak luluskan cadangan kenderaan berjangka hayat?

ape cer ngan sunny aku??

130y model tahun 1982?

oh my darling..

i'll never let u goo~~<3



dan mcmana dgn cherokee classic idaman aku???

mau tak mau benda ni dalam 6 tahun jugak umur dari pengeluaran..






dan mcm mane ngan motor classic yang aku bakal miliki??

arghhhh!!


kusut memikirkannya...........





bak kata sorang sahabat:

"takkan nak pakai kereta berjangka hayat 5 tahun,tapi bayar ansuran sampai 7 tahun??".....

hutang carry on sampai mampos la jawabnya..







***pikir la kami rakyat yang sopan ni...

lu tarak rugi.rakyat semua untung..ape lg mau bikin wooo????

sembang dari perspektif remaja

By skema jagung on Tuesday, October 05, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

masa : malam semalam.dalam pkul 12 lebih.
lokasi : parking motor
tujuan : buang masa

pelakon: fahmi 'eto', nik suju 'goku', firdaus 'mamang' nerd


********************************************************************************




perbualan dimulakan dengan mengutuk kucing yang semakn galak beranak.

pot pet pot pet....gatal,anak kembar...wargghh..cakar seat motor,cakar tayar,cakar selipar....grhhhhh...burung berak atas hood kereta...pot pet pot pet..



tiba-tiba abe nuar keluar.berseluar bola warna hitam.kelab ape tak pasti.tapi pegang rokok.

eto : skoloh mu dulu nuar tu goku?

goku: ho...tapi dulu dok gtu.skema.ala-ala naqib mazlan dan hanafi.dok isap rokok.

aku : bila dah habis skoloh jadi remaja jahat.isap rokok.hisap dadah.gtu la pelajar zaman sekarang.

eto : mula-mula hisap rokok.lepas tu hisap dadah.lepas tu makan riba.memang remaja jahat.





************************************************************************************



sejak hari kejadian aku berazam takkan makan riba.ape cara sekalipun.buruk benor pandangan orang yang makan riba di kalangan remaja berpelajaran mcm eto dan goku.

aku berpelajaran gok.tapi exam final x start lagi.

dah berpelajaran ke klau dok exam lagi?

something going wrong with this empty brain

By skema jagung on Friday, October 01, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

i belive in freedom.

HELLYEAH FREEDOM!

there's no freedom in cosmos man!



ur life in the cage.
so am I.









-freedom just fantacy of brain-

can u choose ur lectr?hell no.


so dont talk bout it.

impian sebelum tido

By skema jagung on Friday, October 01, 2010

orang nak kena siku (5)

Filed Under:

ciri2 roomate idaman:

1)lelaki
2)bujang
3)matang
4)selalu basuh baju
5)bisu




ciri2 isteri idaman:

1)wanita
2)bujang sebelum upacara akad nikah
3)matang
4)selalu basuh baju
5)bising










amacam?out of box tak pemikiran saya?hehehe..

lagenda budak setan(versi manis)

By skema jagung on Thursday, September 30, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

lepas ni klau ade lagenda budak jin ke,lagenda budak dajal ke,lagenda budak hantu ke...inform saya cepat2..


sape kutuk filem melayu lepas ni saya hentam kaw2 punya..


tau tak filem melayu ni paling realistik?





dah.

nak revise 'lagenda budak setan' buat kali ke-3 hari ini.





alah...kuiz n exam final belakang kira.


hal taktik jiwang2 ni bukan perkara enteng tau tak???!!

kata-kata pedas baik untuk pendengaran

By skema jagung on Thursday, September 30, 2010

orang nak kena siku (8)

Filed Under:

takde di ajar pun dalam modul subjek AHC untuk students audiology.

tak caye sudah.

saya ni jarang sangat tidur dalam kelas.dan jarang saya tu lebih kepada tidak pernah sebenarnya.


tak caye lagi?

tak kesah pun.

tapi dah banyak sangat bagi ayat pedas kat orang.rasa kesal la pulak.rasa mcm orang gasar yang tak pernah ambik exam final sem.atau kata lain tak pernah masuk ke IPT.

so,mulai esok nak cakap benda baik2 dan manis2 aje..




hah.part ni semua nak caye dah kan?haha...



fine.saya cakap manis..




***aiseyhhhh..esok takde kelas la plak!!!!takpe..esok jumpa azri.kekeke.walaupun kejap je..=)


tadi try makan nasi ngan lauk KitKat.manis tapi tak sedap.esok tukar balik menu asal ke tomyam tomoi.baru ada selera!



kalau ade makwe2 baca ayat 'saya' ni mesti die ckp "so sweeeetttttt"...

kan?haha..

semalam

By skema jagung on Sunday, September 26, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

ramai awek2 uia yang bercadang nak join kem motivasi pelajar yang gua sebagai PIC untuk pendaftaran.tapi tu 3 minggu sebelum acara la.



pada hari kejadian.

memandangkan bas dah tunggu dekat setengah purnama dan awek2 uia yang kononnya nak join tak kunjung tiba.

gua amik langkah drastik call je.bukan susah pun.topup boleh claim.hehe..


**********

gua:helo.a****h ea??dah bangun?

awek:helo...dah2..ade ape ek?

gua:kan harini kem motivasi HEALS'.lupa ke?bas dah tunggu setengah jam dah ni.

awek:ooo..tu.aku lupa nak bgtau awal2.aku x jadi join.

gua:fucking cunt!!!! (dalam hati)



*******

uia tolong la tingkatkan quota pelajar bukan Melayu untuk masuk ke tempat ilmu yang suci ni.bak kata ahli falsafah sekularisme, manusia berubah mengikut persekitaran.mereka-mereka yang malas ni perlu dapat pengaruh untuk rajin.

hemat gua pula,persaingan tu penting.kalau diorang ni tahu bertapa payahnya untuk bersaing mesti takde jadi menda camni.

selesa sangat mendapat tempat memang jadi camni.mangsa dasar birokrasi.patut la SPM 4A2 pun boleh masuk ambil jurusan perubatan.

***************

tapi time gathering raya haritu,yang budak ramai-ramai terlambat datang sebab exam dan makanan habis tu..ramai lak tunggu makanan walhal dah pkul 11 malam.

rasanya elok tukar nama program ilmu.biar berkaitan makanan.

contohnya:

1)'kem motivasi dan mee udang'

2) majlis khatam quran dan makan besar beramai-ramai

3) kem ibadah dan roti jala kuah kari.



ni je cara yang paling bernas gua boleh pikir setakat ni.ape kata korang??

kepada budak-budak yang suka buat keputusan last minit.

By skema jagung on Sunday, September 26, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

fuck you all.

menyusahkan orang.

patut mak ko pijak ko sebelom neuron berhubung dan language development bermula.




**********


aku suka pegi motivational camp.serius.

die ajar 'think out of box' dan 'high self confidence'

aku dah tak gugup nak maki orang face too face.

dah tak sabar nak praktikkan ajaran ustaz.

terima kasih HEALS'!

hilang akal

By skema jagung on Sunday, September 19, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

pagi jumaat:
pekena bangun awal 2 jam dari biasa.sempat gua dengar bunyi orang mandi kat bilik air.ni semangat ni!

sekali gua tunggu lecturer dekat 2 jam tak kunjung tiba.
tuptap,kelas batal
boleh tahan....

boleh tahfizkan nota dulu secawan dua

sekali exam itu malam kensel jugak!

gua dah tak tahan.

bukak facebook maki2.pastu tido lame2.
hangus segala raya dan open house gua bai!



***sekali gua terlupa lecturer pagi tu melayu.ape nak marah plak kan?tapi yang afrika mali pun dah terpengaruh ngan budaya lasminit ni apecer???

sejurus kemudia kesimpulan muncul kat idea."orang 'Bumiputra' ni kuat juga mempengaruhi bangsa 'Foreigner' ni".bhahaha...

contohilah peniaga bangla berhari raya

By skema jagung on Tuesday, September 14, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:

ini gambar di ambil pada hari raya ke-3.time ni aku baru bercadang nak g beli braces untuk adik aku.kedai member2 gak.melayu islam bersaudara.

waktu ni kedai kopi Hai Peng dah buka pada jam 6.30am waktu biasa.carwash Smart Cyclone dah start niaga pukul 9.SevenEleven tak tutup-tutup dari raya pertama.






kalau semua kakitangan Pejabat Hasil,Kementerian Perdagangan,Kastam dan Persatuan Peniaga Bumiputera buat standart cuti mcm ni,rasanya 2 3 tahun lagi ringgit Malaysia boleh sama harga dengan pound sterling.masa tu sape bukak bundle boleh pakai Jaguar sebijik sorang.



betul tak?

raya di malaysia

By skema jagung on Monday, September 13, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

disini berfacebook,

tak kesah sembahyang raya masbuk,

semua golongan tak kira usia,

semua menyambut dengan bergembira,

tanda kemenangan dari nafsu serakah pengaruh setan,

berutus salam mengucap selamat,

tag gambar kad raya tanda beringat,

semoga tidak putus hubungan,

semoga tidak putus kawan,

semoga mendapat restu tuhan.



disana,
rakyat gilakan cinta manusia,

log in facebook di pagi syawal,

"baby boy bucuk,dah mandi belom?"

"baby girl cyg,dah mandi dah.i miss you"

"baby boy,miss you too,dtg raya rumah i taw"

"baik cyg.i love you"






serupa PALAT!

itu hari aku hampir kebaboommmm!

By skema jagung on Wednesday, September 08, 2010

orang nak kena siku (2)

Filed Under:

dalam 2 3 hari lepas.banyak gua dengar sahabat2 handai dah bergerak beransur menjauhkan diri dari tempat belajar masing2.kecuali seorang sahabat yg aku kenalkan pada kalian sebagai 'syak' atau ejaan masa sekolah dulu 'shark'.tampak ganas kan SHARK?sebab tu dah tukar ejaan namanya pada SYAK sbb semua orang syak sebaliknya.alkisahnya die ni je aku dapati masih lg bersembang pasal belajar nun jauh diperantauan;austraulia.nak buat camne kan?tiket bas Tong Aik takde dijual di austraulia.ape2 pun selamat beraya la syakir.


berbalik kepada pulang beraya.aku risau betul pasal trend budak2 balik beraya ngan motor.kalau setakat dari kuantan nak balik kemaman macam okey lagi.jaraknya hanyalah sebatang rokok nusantara hijau.ni dari perlis nak ke kelantan.dari johor nak ke kedah.dari melaka ke palembang.singapura nak ke sabah.jauh tu bai.jauh!


kadar kemalangan jalanraya malaysia tahun ni masih belum aku kaji lagi.tapi kalau setakat statistik kemalangan jalanraya kediaman IM2 memang aku yang buat.kalau dikira guna sifir moden,hampir setiap kemalangan yang berlaku adalah melibatkan mat motor,pemboncengnya, mat rempit(cuba bezakan mat rempit dan mat motor oky),beberapa ekor kucing baka malaya dan tayar2 kenseraan yang bersepah tepi jalan. sekitar kawasan IM.kecuali ituhari budak2 sains bio yang kemalangan kereta.tapi rare la eksiden kereta ni.


aku pun,dalam 2 3 hari lepas hampir juga kebaboom ni.gara2 berbuka puasa di luar pada waktu malam dan memakai pakaian serba hitam termasuk selipar baruku yg juga berwarna hitam dan kelabu.itu petang bro ikuan dan kojoe yakni sahabat aku di rumah pancing aku berbuka puasa di luar.tambahan pula pancing nak berbuka kat tempat aku.tambah sket lagi ikuan pancing aku ngan zine baru rilis.macam xleh lepas.tanpa kesedaran keselamatan jalanraya aku keluar sambil pakai pakaian serba hitam ala2 johnny rotten.


di tengah jalan,suasana dah semaki gelap.standart area kemaman dungun ni waktu berbuka dah gelap dah.tak macam sabah dan sarawak.benua lain tidak pasti pula mcm mane.disebabkan suasana gelap ditambah dengan pakaian gelap dan kuda lembab ku yang juga kebetulan berwarna gelap,pemandu kelisa yang juga wanita berhati gelap tu hampir raba bontot kuda gua.


semacam panik juga rasanya.

rasanya tak perlu aku tulis kesimpulan kan?kalau tak paham lepas raya beli baju putih sama seluar hijau.pegi sekolah jumpa pengetua dan daftar.kemudian masuk ke kelas dan tanya cikgu bahasa melayu ape itu 'ayat tersirat'.

okey kali ni gua betul-betul terharu

By skema jagung on Tuesday, August 31, 2010

orang nak kena siku (9)

Filed Under:


happy birthday maman.
patut eja "Mamang" la..bru true kemaman,terengganu




oky ni ade la unsur syahdu.


apekes tak syahdu ini mcm celeb.siap ade keropok goreng,kek coklat chips Luqman senior dietetic 2nd year masak,sate-sate dari Bukit Istana,air soya kotak,sama sahabat-sahabat wish birthday walaupun terlambat 11 jam,laicikang,kek coklat 'resepi rahsia' dan hadiah dari celcom.

-tq kawan-kawan sebab sudi sambut birthday gua.
-tq pada senior merangkap naqib quaranic circle gua sebab support kek coklat cool gile.
-tq bunyamin dan rakan beli hadiah kek 'resepi rahsia' kat gua
-tq budak-budak yang datang makan sate-sate gua.
-tq budak-budak CFS yg lepak kuantan
-tq all yang wish gua samada dari msg,email,facebook,mms,video call,YM,skype dan ape cara skali pun.


gua ingat tahun depan nak ajak sister skali pg makan sate.amacam?

ape???tak bujang?

gua kan dah matang??

mangsa trend zaman sekarang

By skema jagung on Wednesday, August 25, 2010

orang nak kena siku (1)

Filed Under:

itu hari ade beberapa brader tag aku gambar onitsuka tiger dekat facebook.dari pemerhatian dan kajian aku,budak-budak zaman skarang ni memang tergile-gile akan kasut sukan ni.

trendy dan cool.belang-belang tu bro.


aku pun cool jek la sebab dah ade 2 pasang sejak sekolah menengah lagi dah.made in vieatnam lagi.buat jadi pakaian acara pendidikan jasmani,larian padang,trek mahupun gaya bebas.bila masuk universiti jadi kasut time balik kampung.buat naik bas.


tapi masa tu takde la rasa cool mane.


tapi... wa nak pesan 1 jek..take note ye semua..

kepada yang dah termakan propaganda kapitalism dan trend terkini semua.tak salah nak berbelanja sehebat kaum ibu di musim perayaan,tapi biar berpada-pada.biar alah membeli,menang memakai (betul x quote ni)


jangan t wa jumpa lu orang beli bju branded2,kasut branded2,spec mata stylo cap reben,




pastu makan nasi putih lauk telur dadar 2 kali sehari,
naik motor besar yamaha LC tapi suruh orang isi minyak,
henset 4G berbagai-bagai tapi tarak kredit,
kalau yang jenis masuk buku lagi wa utamakan...



wa akan tegur lu orang dengan penuh pragmatic dan semantic.




"pehh..gila.penuh stylo lu brader......"







nasihat dari brader-brader otai dalam zine ape tah aku bace;

-jadi pengguna yang bijak.buat pilihan matang ketika membeli.bezakan keperluan dan kehendak.
-berbelanja ikut kemampuan ekonomi dan taraf hidup.
-makan di tempat murah dan makanan dan berkhasiat.
-pakai ape yang kita ada dan elakkan pembaziran.
-jangan harapkan segala keperluan kita dijual di pasar-pasar.usahakan secara sendiri untuk menjimatkan kos .contoh:tanam sayur,basuh baju sendiri.



pengguna yang bijak melambangkan taraf pemikiran sesebuah negara.

pengguna yang berfikiran matang mampu mengelakkan diri daripada ditelanjangkan oleh kapitalism.




*rasa cam matang sket tulis menda camni sambil pkai spek reben tak ori.

pikir-pikir

By skema jagung on Thursday, August 19, 2010

orang nak kena siku (7)

Filed Under:

ini bulan,aku punya post dah mencecah bilangan luar biasa dari yang sepatutnya seorang student normal buat.komen tak payah cerita la.macam beruang kutub beranak kembar kat kutub utara.tp banyak yang selekeh la dari yang membina.maklum la.gua punya fizikal dan mental dah jadi target untuk orang yang tak puas hati lepaskan perasaan.


tp skarang ni jarang la plak ade komen-komen camtu.



aku pikir-pikir mebi orang yang tak puas ati sound aku tengah study balik kitab suci al-Quran dan Perlembagaan Malaysia sebelum bg hujah yang kurang teguh tu.

elok la tu.orang kata banyak membaca luas pengetahuan.jauh berjalan luas permandangan.betul dok??

tapi aku still duk gelak lg malam-malam sampai meleret ke sahur bila ingat 1 komen yang sound aku punya darjat manusia ni rendah sbb aku kuat sound orang ngan aku tak hensem???ni kalau ustaz Ali mengajar fardhu ain tau bertapa songsangnya pikiran budak tu mesti mengucap panjang.




alamat balik lambat la kelas budak tu hari jumaat.kekekeke..



*skarang gua tengah kaji buku 'Guidline book Fardhu Ain' serentak dgn 'Dilemma Melayu Islam'.pikir-pikir mane tau ade yang nak cari point gaduh masuk hal agama,kemanusiaan dan sosiopolitik,lak tak payah gua pg ulang alik bilik budak nursing ngan sebok-sebok kat bilik Han Drifter kita;)

self titled

By skema jagung on Tuesday, August 17, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

PROVOKASI MEMBAWA EVOLUSI



dan revolusi yang demokrasi membawa kesejahteraan kepada masyarakat.


















tu je....

















*rajin lak aku nak sampaikan mende remeh camni..haihhh..ape nak jadi ngan skill berimaginasi aku.dah semakin pudar sejak dah 2 minggu x balik rumah..agak2 kalau aku post mende remeh camni ade orang marah tak?

rentetan gua kena sound beberapa das bila bukak email

By skema jagung on Monday, August 16, 2010

orang nak kena siku (18)

Filed Under:

di sini ade la beberapa tips yang korang boleh buat bila kena sound ngan orang yg tidak dikenali dan misteri.




1-buat bijak je...biar la ape org nak kate kan?tak pernah aku mintak kirim beli nasi pun kan?


2-teruskan..maknanya orang yg dah sound tu termakan provokasi.di sini kestabilan minda dia sangat lemah dan tak mampu berfikir dengan lebih mendalam kerana keghairahan untuk melepaskan kemarahan.GOOD JOB!


3-balas balik....ni paling best.tapi berpada-pada dan secara berdiplomasi.contohnya buat provokasi yang baru dan runtuhkan ketahanan emosi orang yg tiba-tiba je tak puas hati.biarkan diorang tertekan.rasakan ketegangan suasana tersebut.hayatilah..perghhh~


4-abaikan..ni kalau dah dasar pemalas dan goyang semangat.ataupun korang bnyak lagi kuiz,exam dan PBL untuk diselesaikan.


5-cari gaduh...ni golongan ekstrimis je buat menda takde faedah ni.nama komersial die rock n radikal.cari orang2 yang berkaitan dan bagi tinju manis korang sesedap rasa.**untuk lelaki dan lelaki @gadis dan gadis sahaja.berlainan jantina tidak disyorkan.


6-mintak maaf...tp sori.ni bukan style gua.nak gua mintak maaf?tikam abdomen gua 7 kali seiring dengan selawat dan zikir.tajamkan pisau dulu yea??




pilihan aku nombor 1 dan 2.




oh ya,balas la lagi.ku tunggu jandamu bak kata herwan shoohh~ ;)



p/s::orang yg sound tu memang tak reti baca gua punya blog's header.dah moral rendah mmg la kena bg sebijik.kan?

orang biasa

By skema jagung on Saturday, August 14, 2010

orang nak kena siku (16)

Filed Under:

semperna bulan yg mulia,cewahhh..sumer duk citer pasal bulan Ramadhan yg mulia skarang ni.takpe.ikut trend.baru up-to-date dan ranggi.

so,untuk menjadi orang yang normal dan biasa,aku nak citer jgk la pasal bulan puasa.

ceritanya camni,berpuasalah kamu di bulan puasa.tu je.

berkait ngan biasa,up-to-date dan mengikut trend dengan ranggi,aku pn nak cerita sesuatu

aku nak jadi mcm orang biasa2 je..

-pagi ,atau sem ni yang lebih menuju ke arah tengahari nak prgi kelas macam biasa.

-naik motor saiz sederhana mcm budak2 muda biasa.

-pakai baju kemeja yg banyak warna putih macam biasa.t-shirt gaya2 iluminati ni kurang biasa kalau nak pkai g kelas.seluar jeans kilat2 pun camtu gok.

-tak kena marah ngan lecturer macam pelajar2 biasa.

-cakap telefon macam orang biasa bukan macam saudari Safarizah yang lahanat dan bajet luar biasa.kalau cun takpe gak aku nak mengalah.

-cakap dgn sister dlm kelas mcm kawan2 biasa.takde yang bajet aku nak ngorat,or bajet aku nak cari gaduh.alaa...yg macam biasa..

-makan 5 kali sehari di bulan tak puasa megikut jadual biasa.



-pendek kata macam biasa la semuanya.

-result exam pun nak yg biasa2.taknak gempak sangat karang rmai pandang serong mcm aku ni alien lak.


kesimpulannya,semua aku nak mcm seorang remaja basa yang sederhana.sebab baru2 ni aku dikejutkan ngan sifat saudari kelas PBL aku yang bajet bijaksana luar biasa yang memang lahanat la.anti betul aku ngan orang yang bajet luar biasa ni.

rilek sudah ye sedari.ape yang luar biasa pasal sedari cuma sifat tak sopan yang luar biasa yang memang dah lari dari ciri2 seorang manusia.pendek kata lu memang binatang punya style.gua dah pandang lu macam binatang biasa yang suka menyondol pagar rumah gua je..grrrrrr..

luarbiasa je rasa marah aku kali ni..

kalau aku bleh langgar sedari ngan kereta kebal macam israel biasa buat kat rumah2 penduduk palestin,memang dengan biasa je aku buat kat muka sedari dan perumahan polis marin bukit kuang.

ohya,biasakan diri anda mendoakan penduduk palestin terutama di bulan puasa.






so,seperti biasa,lepas maki orang kat blog,aku pun tidur dan tenangkan fikiran supaya kehidupan aku akan jadi biasa semula.

mintak maaf?sori,tu luar biasa dari style gua.

pandangan serong

By skema jagung on Tuesday, August 10, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:

pandangan ni bukan sahaja datang ketika kita baca buku Language Development sorang2 dalam selimut tengah2 malam..

pandanagn ini juga tidak hadir hanya ketika kita bersemangat dan bertanya soalan kepada lecturer semasa kelas Anatomy n Physiology...

pandangan ni juga dtg bila kita mengidam sesuatu..

dan post kat pesbuk.

DEMMIT bila orang pandang serong.
ingat aku ni angau stail tak educated ke?

gua amik degree kut.pakai stail labcoat.ape barang stail bus stop.


nasib baik aku ni cool,pendiam dan biasa-biasa jek.

oh,ya!

selamat menyambut hari lebaran
dan ramadhan terutamanya.

time shopping bju raya jgn lupa gua arrr????




okey nak pasang mercun 1 ramadhan lak.selamat berpuasa.

sembang matang dengan bun kaya

By skema jagung on Monday, August 09, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

pagi sebelum hari kematangan sebenar bun pada 8 ogos yg lalu,atau nama penuh beliau 'bun kaya matured',aku ade la sembang2 sikit menguji tahap kematangan beliau di pesbuk.


_____________________________________________________________________________________

Saturday at 11:35am

bun punya status--> ‎"kalau hati ada byk susah aa, mesti mau pegi itu masjid la...hati byk tenang punya kat sana" - Bro. Ridhuan Wong Abdullah



***matang gile...aku test sket.komen2..

______________________________________________________________
aku-->bun malam ni dangdut jum?

bun-->munkar gila ajakan ko.....

aku-->kita serbu dangdut ajak gadis bawah umur tobat...

bun-->ohh...haha.ok gak tu....dah prektis tarian blom.hahah

aku-->which one???dangdut done.bbq done.seksi done.tensi done.tell me which 1...

bun-->tarian taubat? ade ke ahaha



***done.keputusan dibuat
___________________________________________________________________________________


berdasarkan kalkulisi aku,beliau dah berjaya matang dengan sopan dan terdidik.

tambahan pula ramai gadis dah wish birthday kat ko bun..aku bagi 3.8 pointer kat ko.




eh medic xde pointer.aku bagi ko PASSSSS bun!

By skema jagung on Saturday, August 07, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

aku mmg lame.

sekian.


p/s::gagal bagi ayat power tidak bererti anda seorang looser.mungkin anda bukan seorang "language competence"? siapa tahu kan?

marah tapi cute

By skema jagung on Saturday, August 07, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:

aku cakap die cute

budak-budak lain cakap aku angau.

tak kesah pun angau ke tak.

janji die sangat cute time die menyapa dengan kasar td.

orang lain rasa macam kena marah

tp aku rasa...

oh bidadari~~


tido peluk bantal aku mlm ni..sambil nyanyi lagi Rozzana dendangan Search yang telah disunting lirik tukar nama jadi "^@%!" dalam lubuk hati.


p/s::oh tuhan,cepatkanlah jodohku kalau aku ngan die ade jodoh.hahaha..ma,abang yakin akan dapat 4 flet lepas nikah.seriyes takde autar punye.

aku nak jadi ulat slideshow

By skema jagung on Thursday, August 05, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

sejak-sejak aku berpindah ke tempat belajar yang baru ni,aku dah mula rasa agak malas nak study.agak malas dari sudut pandangan aku sebenarnya lebih kepada 'sangat' malas dari sudut pandangan budak2 ambik jurusan perubatan dan jurusan pergigian.tapi dari pandangan nafsu aku yang subjek teras dari department yang semuanya berjumlah 2 dan hanya 1 hari diperlukan untuk belajar 2 subjek tu,yakni pada hari selasa,belajar 2 jam sehari aku dah rasa lebih dari memadai.kalau lebih dari 2 jam abih la jem otak aku..

soalnya bukan sebab subjek yang menghalang aku untuk 'lebih' rajin belajar.tapi sebab bahan bacaannya.dari minggu pertama belajar kat sini dan jumlah subjek semuanya 9,aku cuma ade 3 biji buku dan berhelai-helai kertas nota.


aku bukannya malas beli buku.ade yang jual aku beli.masalahnya yang payah nak dicari tu.nak pinjam kat perpustakaan yang kaya degan bahan ilmu tu,perpustakaan dah miskin dengan duit(kut).lepas je kelas pertama Language Development,aku ngan cikaro aku bergegas ke perpustakaan dengan menuruni tangga dari aras 5.semput jugak nafas aku tahan bau badan lepas tu.bila dah masuk dan mencari kat sistem opac,die tulis 'reserve' lak..maknanya ade orang pinjam dan x mungkin orang tu pulangkan dalam masa terdekat.typical sister.pinjam sampai habis 1 sem.



pernah jgk aku mintak pinjam nota dari kawan-kawan serumah aku.budak-budak ni memag contra abis la ngan aku.hidup untuk belajar supaya dapat cari kerja supaya dapat jadi kaya punya orang.belum masuk tahun ke dua dah cerita pasal gaji jadi dietitian kat hospital swasta.blajar pun pkai PTPTN je.tp at least die ni ade cita-cita yang tinggi dan jelas.setinggi badan jugakla.cuma jelas je xde lagi kat tuannya.bila aku cakap nak pinjam nota die selamba mintak pendrive,copy,paste pastu cabut balik,bagi kat aku.DAMN.aku x pernah lagi belajar stail berkomputer 100% dari baca nota sampai buat assignment.paling tinggi pun buat assignment je pkai komputer sebab tulisan aku ramai yang xleh nak eja.kalau tingkatan 3 dulu buat kajian geografi tempatan pun aku pakai tangan jek.


seingat aku dulu,time tingakatan 4 dan 5 masa aku belajar kat sekolah sains dulu pun belajar semua pakai buku lagi.sekolah lama sangat??kat matrik pun pakai buku lagi.x pernah plak aku hafas nota Organic Chemistry pakai komputer.paling galak pun guna komputer bila nak hafas nama hero DoTA ngan rsepi nak buat senjata sebelum lawan ngan Hahahazwan masa sem akhir kat matrik..persoalan sekarang ni,adekah buku dah jatuh martabatnya sebagai sumber ilmu utama dan digantikan dengan slide show??kalau camtu kita dah boleh ubah peribahasa "ulat buku" kepada "ulat slideshow powerpoint"...



sampai saat ni,aku dah mula mengeluh.susah jugak belajar dalam arus kemodenan yang semakin speeding ni.kalau motor neuron x laju payah nak kejar.maka dengan ini,mulai saat ini,aku akan merangkak dengan laju untuk menghafal nota ringkas buatan komputer dalam perisian microsoft powerpoint.


sape tau katmane nak print 42 helai slide untuk slide pertama psychology tulung gtau gua sebab gua mmg xleh lagsung belajar kalau x menconteng.

output kelas anatomy

By skema jagung on Wednesday, August 04, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:

semenjak dua menjak ni badan aku rasa lain macam sket.

nk kate demam macam bukan.selera makan makin kuat.kadang2 sampai 5-6 kali shari aku makan.tido pun makin lena.kalau kelas cikgu Chow tu tak payah cerita la lenanya bagai atas tilam air.kalau kat bilik dah mengalahkan hahahazwan koma.gas beracun yang aku beli sejak 2 tahun lalu dah pun jarang berusik.cuma sindrom online sampai lebam je takde perubahan.kuat termenung pun makin kerap gok.kalau ma aku tengok ni memang suruh pegi klinik dah ni.orang kata macam dah buang tebiat.oh ya,aku baru je reka beberapa tarian baru halis cetusan idea saudara Bunyamin(MD).nampak gayanya betis aku akan sentiasa lenguh sebab time hati bercelaru ni aku kuat menari tarian pelik.


dari diagnosis kendiri yang aku buat depan cermin bilik air petang tadi aku rasa aku dah terkena virus mahu cepat jodoh atau nama singkat oarang melayu lain bagi "miang".

ni semua bermula pada minggu pertama aku masuk kelas la ni.bila dah blajar stail baru ni,ade la sekidit rasa kurang selesa dan kurang tumpuan atau dengan kata mudah bosan.mula la duk usha-usha sisters mana tau ade yang berkenan di mata.di hati kita kira belakang.yang penting sedap dipandang dulu.alahh..tak payah nak buat-buat baik.semua orang pun gitu.lagi-lagi saudari-saudari.ye dok??

oakley.eh,tu nama sunglass aku.sejak duk sini rajin plak pakai sunglass.almaklum naik motor ni silau.

okey,saudari pertama yang dipandang time kelas anatomy ialah....rasanya x payah nak cakap la namanya.pehhh..kuat makan.dah nama budak diet.banyak bunyi.bajet hot.automatik masuk recycle bin.aku ni kan budak audio.mane bleh bising2.


saudari kedua.wow!macam pemalu.makan jugak time kelas.oh ya.aku terfikir dak berniaga kerepek zaim untuk kelas anatomy ni sebab dari teropongan aku sisters ni kuat makan.boleh juga aku menjana pendapatan ni.berbalik kepada sister ke-dua ni.pemalu la sangat.skali pandang orang macam pandang kuih lapis.nak makan terus tanpa asingkan lapisan demi lapisan.yang ni pun KIV dulu mane tau dah tahun akhir tak kawin lagi bleh masuk minang.



saudari ketiga.tak la nampak sangat dari jauh.mungkin faktor ketinggian menghalang pengelihatan aku.bukan aku bantut.budak tu la.bonsai kata halusnya.ishh..oky tu oky dah.tapi macam ade tak kena.usha dekat sket.YA RABBI!!!mata hijau.dismiss!!!aku xmau anak aku ade mata berkulat...haha..


haaa..ni jeng-jeng ni..saudari ke empat.dari jauh.nampak la tuannya.dari dekat,segan nak pandang.hahaha...dah-dah..segan lak nak citer.baru-baru ni cek kertas kehadiran baru tau nama.hahaha...



segan dah ni..




semoga kita semua panjang umur murah rezeki bertemu jodoh.kekeke...dah abis dah.kekeke...=P

perasaan yg dah jadi mixed tropical fruits juice

By skema jagung on Sunday, August 01, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

semasa saya menulis entri ni,kesan larian semasa keluar bilik untuk pergi menjaga laluan periksa (checkpoint) di acara walk of life anjuran HEALS masih terasa walupun sudah dikit.almaklum,saya ni dah lama sangat dah bersara dlm acara larian dan lompatan mahupun menunggang sejak insiden jatuh kuda dulu.parut di siku pun masih belum sembuh sepenuhnya.mungkin kadar mitosis saya masih perlahan tak seperti LC135 milik budak pergigian yang didakwanya terbaik dan terlaju di alam maya beliau.maklumlah,kita ni motor perlahan jek.150cc je pun.kekeke..

oh ya,berbalik kepada larian HEALS walk of life,saya ingin mengucapkan tahniah la pada senior-senior kerana berjaya membuatkan saya tidak pulang ke pangkuan keluarga tetapi tiada rasa marah atau bersalah kali pertama pada hujung minggu.acaranya juga menarik kerana ramai kakak-kakak (sisters). tetapi saya juga ingin mengucapkan setinggi-tinggi jari tengah dan goyang-goyang tangan gaya makan pada budak Sains Kesihatan Bersekutu bilik 1.7 kediaman talhah 9 sebab seekor haram pun tak berjaya bangkit dari koma.mungkin mereka sibuk berclubbing sambil menelaah matapelajaran optik yang dibanggakan malam sebelum cara tersebut sehingga menyebabkan mereka lalai dan lupa yang acara tu dah di 'compulsary' kata warga kulit putih berbintik2 atau 'wajib' kata encik Chow Kok Kee yang mengajar saya matapelajaran bahasa Melayu lanjutan.

dari sumber-sumber yang boleh dipercayai,saya juga diberitahu bahawa mereka juga tidak menghiraukan janji-janji mereka untuk bermain futsal selepas acara jalanan tersebut.mungkin sebab mereka melayu tegar kut.almaklum janji melau pakai mulut jek.saya nak keluarkan borang perjanjian macam PTPTIPU buat berserta setem hasil rasa seperti kurang praktikal pula sebab payah nak matikan setem tu.jadinya beginilah.orang kata, lembu dipegang pada talinya,manusia dipegang atas janjinya.pikir-pikir 2 hingga 3 kali rasa-rasa mereka ni wajar tak digelar manusia?oh ya,berapa banyak tetikus dan dok USB yang berjaya dibeli?ape???bawa balik angin jek???bagus!sia-sia dinasour yang dah mati isi dalam tangki bahan api korang.


sehubungan dengan PTPTIPU,timbul sedikit rasa gusar di hati.bukan sebab bayaran balik pinjaman yang ade sedikit unsur riba tu,tapi memandangkan borang saya kurang lengkap dan ada kemungkinan permohonan tidak diterima.tetapi saya hanya berserah pada tuhan menda tu sebab bukan buleh buat mende pun kalau kutuk orang PTPTIPU kat sini.betul dok?penamatnya ialah belajar bersungguh-sungguh dan biarkan orang berkenaan yang berkuasa menguruskan hal yuran pembelajaran.tapi rasa gusar tu masih tak hilang.


dah berkaitan dengan pembelajaran,perut saya harini ibarat ada rama-rama atau nama lain ialah 'butterfly in stomach' but not stomach ache.kerana minggu depan sudah bermula kuiz pertama untuk subjek 'asas bahasa' atau 'basic linguistic.untuk mengatasi masalah ni saya sudah beberapa kali mencuba buku teks fotokopi dan sedikit pil prostal protanol milik 'mummy' kafe kapitalis yang ditinggalkannya di tandas lelaki dalam surau.nak tergelak juga rasanya bila fikirkan pasal makcik ni.harga makanan yang mahal membuatkan saya tergelak sakan kegembiraan.gelak yang sama seperti melihat rakan sekelas bahasa melayu,anatomi dan psychology yang dah jadi janda tu memakai kanta lekap warna hijau HULK.saya ingat die nak bertukar jadi hulk.risau gok mule-mule.tp galok doh jadi selepas tu.



baiklah,saya tidak mahu mengulas panjang perasaan saya yang bercampur ni.sebab kalau dok ade saudara kita yakni mohd fadhil budak diet akan mati merana angkara dipukul dengan topi keledar gara-gara untuk menjaga perassan saya.

dan lagi 1,saya bukan hati kaca.tp sensitif ade la sikit.maklumlah,lelaki kan.dan bahasa melayu yang agak skema dalam ni datang dari bahasa melayu lanjutan dan bahasa melayu yang kurang skema ni datang dari dialek terengganu dari genetik yang saya warisi sebagai melayu tegar.

mood klasik+lagu2 lama

By skema jagung on Monday, July 19, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:



**malam tu,aku dgr lagu2 lama,tengok gambar2 lama,teringat kat handfon lama,kawan2 lama,sekolah lama,cikgu lama,lighter lama,num fon lama,laptop lama,kereta lama....semua tentang yang lama2 dulu...



bila dengar lagu lama,
kita mesti duk kutuk2(tak termasuk aku),
tp adekah korang sedar lagu lama yang membawa kepada lagu baru.
sama seperti dalam kehidupan.
diubah dan diolah,menjadikannya hasil yang baru dan diterima ramai.



bila tiap2 hari jumpa org yg sama,
mesti duk kutuk2..

"brader critical mass tu hot piap-piappp la!!"(contoh)

padahal brader tu la yang memberi inspirasi pada kita untuk bukak cawangan critical mass baru kat iium kuantan ni.
memberi peluang untuk kita bertemu dengan rakan2 yang baru,
membuka episod baru kehidupan(cewahhh!!)


lama tak semestinya buruk.lama itu klasik dan nostalgia.
dan berharga untuk dikenang.

kalau tak,takse siapa nak terkenangkan seniman negara P.Ramlee,Saloma,Rafeah Buang,Nirvana,Ramones,Beattles n Din Bramboi..

kalau tak takde siapa nak kumpul barangan antik.
kalau yang lama takde nilai sentimental dan pengajaran


so,hargailah barangan lama(dan baru),

lagu2 lama dan lagu2 baru,

CD n kaset lama mahupun DVD baru,

baju RTW 3 mahupun RTW 8,

baju bundle mahupun baju kat parkson,

kawan yang lama mahupun teman yang baru,

sesungguhnya.....

tanpa yang lama,tiadalah yang baru







***mood lonely tanpa kelas pada hari isnin,

terimalah OH CHENTAKU-polaroid






Well I tried my preeminent to win your heart
Will you ever or never see me in your sight?
Don't you let go, the finest cuddle in our lives,
The forgo that we've swallowed from first to last

Contemplating every inch of your madness, lights of your sadness
How wreck was your painfulness
I know its hard being in your shoes, being who you are
Let's turn these agonies to a dazzling jiffy right away
And make the day better as we've never been before

Don't you ever feel jaded, baby?
For what he had done to you despondently

This is my last serenade for you
Don't turn your back on me now and never
Don't you leave me here alone!

I'm sorry I didn't meant to yelled at you
It's just that I'm worried that you will leave me again
We can make this happen, darling I promise you
You just have to believe in me and we'll work things out
(Somehow, I know that you still love me)



xde kaitan la lagu ni.

lantak ahh!blog aku!!

suke siak lagu nehh~

ghazal untuk "SAME'AH JANTAN"

By skema jagung on Friday, July 09, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:






lihat saudara syapit yg tekun berghazal dengan pitching lari bersepah.sooo shame lah!ni la akhibat bila bawak bangla pegi karoke.tp ni xde kaitan dgn cerita seterusnya






ini cerita pasattt aku punya program audiologi n speech therapy

ingatkan suck sangat audiology


rupanya boleh tahan la jugak

boleh tahan tu maksudnya menarik la jugakk..lebih kepada "shukewwww sanaddd" kata budak2 skolah yang baru bukak myspace.



maksud aku menarik tu bukanlah pada prospek kerjaya mahupun pada keayuan para lecturer dan tutor2 yang agak vogue n menggetarkan jiwa tu.tp pada subjek yg bakal aku blajar nanti.

x sabar weii..



ade subjek BASIC LINGUISTIC untuk 1st sem yang bunyinya cukup gempak dan buat aku x sabar2 dah nak masuk 1st lecture..memang rare abis nama course ni.macam baju ACDC 'high voltage' yg limited print punya.


gempak enn???



itu dah gempak??








BELOM LAGI!







2nd sem ade ACOUSTIC and PHONETICS.
tp ni abg ni punya mmg course music engineering n KFC management.adik angkat SLASH die ni.n BTW,sape nak g konsert slash t roger aku.nak ikut gak!




nampaknya di kuantan yg segala berserderhana ni aku kira-kira dan menghitung jari,kebarangkalian aku akan berghazal dlm kelas sambil main gitar akustik bersama ngan sorang lagi jantan dlm kelas aku yakni kini berjumlah kira-kira 2 orang semuanya.



oh lelaki dah jadi endangered species.



agak-agak bila allied health science nak buat course ENVIROMENTAL SCIENCE nak PRESERVE KAUM AKU NI????


kepupusan juga bermula sejak spesis yang berwarna lembut mcm brader ni mula membiak seperti anak beruang yang beranak kembar di kutub selatan




and mama plz gimmie my babey sunny.in silver!
nak buat beli burger kat IM2 plzzz..

awak ni tak dengar ke hape????

By skema jagung on Tuesday, June 29, 2010

orang nak kena siku (6)

Filed Under:

ini adalah bayangan penulis semata-mata.tiada kaitan antara yang dah dapat offer letter ataupun belom.tidak menyindir mana2 pihak samada yang dapat pilihan pertama,kedua mahupun ketiga.

situasi 1





baby setahun jagung : uwekkkkkkkk-uwekkkkkk(menangis sakan)

darling : ishhh..anak kita ni menangis sakan ni bang.sakit telinga saya camni.


hubby : haaa..elok la tu.awak tau tak syg...dkt IIUM kuantan ad ditawarkan kursus ijazah sarjana muda audiologi.pelajar disana hebat-hebat!mungkin kita patut pergi selamatkan telinga awak.


darling : oh--saya syg abg juga.






situasi 2




jiran surirumah wanita :eh,anak awak menagis malam?sakit telinga tau! lain kali gunalah minyak ubat cap shushi dan lipas marathon.(buat2 caring)

suami jiran wanita :anak kami pun dah darjah 5 sekarang

darling :ape awak mengarut ni?sape tanya anak awak darjah berapa? BTW,anak kitorang tak nangis pun OKY???.anak kitorang karoke malam.(bangga)

hubby : a'ah kan syg?korang ni pekak la.pergila jumpa AUDIOLOGYST kat IIUM kuantan.semua pelajar2 kat sana bagus2 dan berdisiplin!







selamat mendengar semua.jagalah telinga hidung dan mulut anda seperti anda menjaga handphone,earphone dan charger hanphone anda sendiri.

ini adalah seiring dengan pos kawan aku yang berkaitan comel.

By skema jagung on Monday, June 21, 2010

orang nak kena siku (3)

Filed Under:





tiba-tiba aku berada dlm mood comel sebntar bila TERtengok cerita AdaMaya yg aku TERdownload.

ini adalah angkara sahabat aku tu ingatkan aku pasal wallpaper gambar adamaya.(bukan saya)

dan tatkala aku dalam kecomelan,aku akan cari sesuatu yang comel untuk dipegang seperti teddy bear besar dan cute warna biru.

jap aku cari gambar teddy bear.

alrite...


aku warna pink.teddy bear warna biru



dan bila aku tengok gambar teddy bear warna biru yang cute tu,aku menggelengkan kepala dan tersenyum sebentar.

"cute juga budak itu" sekilas terkeluar kata2 tu dalam hati.

okayla..lupakan pasal comel sebab semua budak-budak CFS yang dah grad dah dapat offer letter.







selamat mendaftar para pelajar IIUM sekalian.selamat meneruskan pengajian.dan tak lupa kepada pelajar universiti dan IPT lain juga.






oh ya!






dan bila teringat pasal uia dan comel,saya teringat pula pada icon comel CFS IIUM mahalah UKCII.legend dia ni.



comelnya itu tidak kira tempat.di tempat tidur mahupun di E-kafe.


setakat ni tiada lagi makhluk dalam UKC II berjaya mencabar kewibawaan beliau dalam membawa imej comel.


tiada!! ulangsuara. NEHHI!!


mahupun insan yang mencabar itu digelar "KAK YAH KIOSKSSSZZ".



oky finally aku nak bgtau aku bukan mat jambu.sebagai bukti jap aku pasang lagu WALIBAND. tak pun ROBOT ASMARA.aku kan layan hardrock.

METALLICA?ACDC?? tak pernah dengar pun?band baru ke?jambu punya org la..

AHHH-HAAA!!

koma

By skema jagung on Tuesday, June 15, 2010

orang nak kena siku (4)

Filed Under:

beliau masih belum menyedarinya...

haha..

pengakuan hari ini : sya ialah secred admire kepada >>>>>>>>>>>(secret)

penakut

By skema jagung on Tuesday, June 08, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

disebabkan xde org yg aku admire tu kat cni,aku tulis la..

gile rinduuu maa...

ishhh...

penakut gile.haizzzz~

SKEMAology

By skema jagung on Tuesday, June 08, 2010

orang nak kena siku (0)

Filed Under:

THE RULES: Once you have been tagged, you are supposed to wipe out my answers and supply your own. After, choose some people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.tag a bunch of people.


Let others know a little more about yourself,
re-post this as your name followed by "ology".

~~~~~~~FOODOLOGY~~~~~~~


1. What is your salad dressing of choice?

dress code.mane aku tau.x makan salad lah!


2. What is your favorite sit-down restaurant?

of course secret recepies
.fruits punch yumyum!


3. What food could you eat every day for two weeks and not get sick of?
roti canai.tiap2 petang aku makan.sehat jek?

4. What are your pizza toppings of choice?
seafood n curry?


5. What do you like to put on your toast?

butter.gula.cheese.rotiboy!





~~~~~~~TECHNOLOGY~~~~~~~



1. How many televisions are there in your house?

2 helai.dlm bilik utama n living room

2. The color of your cell phone?
my arwah 5320XM is black n blue.but my oldskool SE is PURPLE!girly u know~~

3. How long would it take you to look up who invented the Rubber Band?

apetu?hahaa...


4. Have any idea how many Megahertz your computer has?
\
2.3 Ghz...bersamaan.............xtau.


~~~~~~~BIOLOGY~~~~~~~



1. Are you right-handed or left-handed?

right-handed

2. Have you ever had anything removed from your body?

gigi n contact lens


3. What is the last heavy item you lifted?

rak kasut kedai kasut you


4. Have you ever been knocked unconscious?
supervisor aku slalu ketuk aku bila die marah.kira x?




~~~~~~~CRAZYOLOGY~~~~~~~



1. If it were possible, would you want to know the day you were going to die?
yes
2. If you could change your name, what would you change it to?
sir otto von firdaus.hahaha..classic wuwuwuuu~


3. Would you drink an entire bottle of hot sauce for $1000?

yes yes yes!



~~~~~~~DUMBOLOGY~~~~~~~



1. How many pairs of flip flops do you own?

termasuk yg baru beli smalam ade 3 jek.


2. Last time you had a run-in with the cops?
ouh...ade kat cenfos dlu..dah lupa bila.


3. Last person you talked to??
my mom.(dah mkn belom ni?)

4. Last person you hugged?

jeng jeng JENG!!!





~~~~~~~FAVORITOLOGY~~~~~~~



1. Season?

summer sunshine!


2. Holiday?beach or island
beach at island

3. Day of the week?

Saturday


4. Month?

august



~~~~~~~CURRENTOLOGY~~~~~~~



1. Missing someone?

yep! +)


2. Mood?
segan.nak msg tp xde point

3. What are you listening to?

keyboard? n serj tankian


4. Watching?

Laptop



~~~~~~~RANDOMOLOGY~~~~~~~



1. First place you went this morning?

dapur.lapar gile smalam.


2. What's the last movie you saw?

smalam ade police story kat tv

3. Do you smile often?
did i look like someone who love to smile?OF COURSE!





~~~~~~~OTHER-OLOGY~~~~~~~



1. Do you always answer your phone?

yes yes yes.maklumlah phone bru je hilang.sape call pn mesti angkat.


2. It’s four in the morning and you get a text message, who is it?

not at 4 am..but 2 am...sape lagi kalau bukan @^!$@#


3. If you could change your eye color what would it be?
all silver.seram gitu.haha..

4. Do you own a digital camera?

pernah ada.tp hilang.aiyaa...careless.


5. Have you ever had a pet fish?
yeppp.i love goldfish.ade ong!

6. Favorite Christmas song(s):

salam lebaran?


7. What's on your wish list for your birthday?
please re-paint my car dad.i want silver.!

8. Can you do push ups?

kacang cap jari


9. Can you do a chin up?

xtau apekah itu.chin tu siku ke dagu?


10. Does the future make you more nervous or excited?
im all excited

11. Do you have any saved texts?

no.tp dalam arwah phone lama ade jek.


12. Ever been in a car wreck?

naaaahhh~


13. Do you have an accent?

jawa sket.ganu pun ada.utagha pn ada.


14. What is the last song which made you cry?
lucky by jason mraz.

15. What are your plans for toninght?
balik keja mandi n tdo.im workaholic now.


16. Have you ever felt like you hit rock bottom?

yes.


17. Name 3 things you bought yesterday:

flipflop.card reader.rotiboy.n Ron97 at Shell.


18. Have you ever been given roses?

x pernah la plak.


19. Current worry?

my status as uia students.n did she miss me?


20. Current hate right now
my ladyboss.

21. Met someone who changed your life?
ishhh..payah la...


22. How will you bring in the New Year?
hangout..

23. What song represents you?

(s)aint by marilyn manson.


24. Name three people who might complete this?
err...zaty..sri...tu jek.

25. Would you go back in time if you were given the chance?

nop!kantoi ah gitu!

26. Have you ever dated someone longer than a year?
emmm...time skolah campur2 dlu la..now xde date.

27. Do you have any tattoos/piercings?
no tatto. piercing pernah la..now dah xde.


28. Will you be in a relationship 4 months from now?

InsyaAllah.tp payah laa..ishh..


29. Does anyone love you?

yo ma mama loveee me!!


30. Ever had someone sing to you?

yes yes.once.


31. When did you last cry?

shortsem 1st year.


32. Do you like to cuddle?

nop.



33. Have you held hands with anyone today?

xde pun.pegang penyapu jek.


34. What kind of music did you listen to in elementary school?

i dont know.tp tiap2 hari my uncle pasang lagu metallica.


35. Are most of the friends in your life new or old?
very very very very old.n some new.

36. Do you like pulpy orange juice?
yep!



gila mengantuk aku buat post ni sambil menangis mengenagkan arwah handphone aku....semoga bersemadi dengan tenang di tangan pemilik baru.

oky aku tag semua followers aku leh?korang yg baca ni sila la jawab.aku nak sambung nangis.

Sponsors


I made this widget at MyFlashFetish.com.

mari beli mee bandung

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG